Noord-Brabant - het Cultuurfonds (2024)

Noord-Brabant - het Cultuurfonds (1)

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. Voor de provincie Noord-Brabant doet de Afdeling Noord-Brabant dit vanuit 's-Hertogenbosch.

Wil je weten of je project voldoet aan onze voorwaarden voor een bijdrage? Doe dan eerst de Quickscan.

Quickscan

het Cultuurfonds Noord-Brabant

We zetten hieronder op een rij waarvoor je bij ons terecht kunt rond het aanvragen van een bijdrage of het geven aan cultuur en natuur in Noord-Brabant.

  • Wil je een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Noord-Brabant? Kijk dan eerst of je project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Noord-Brabant en wat de deadlines zijn. Loop daarvoor bijvoorbeeld eerst onze Quickscan door. Daarna kan je online aanvragen.

    Wanneer het Cultuurfonds Noord-Brabantje project ondersteunt, kan je via het aanvraagportaal een verzoek indienen voor uitbetaling. Bekijk eerst hoe het uitbetalen werkt bij de provinciale afdelingen.

  • Wil je graag cultuur ennatuur steunen in Noord-Brabant? Dan kan jeeen CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds:

    Echafonds
    Het fonds draagt bij aan projecten op het gebied van geschiedenis, erfgoed, klassieke muziek - met inbegrip van vocale - en podiumkunsten in de provincie Noord-Brabant met speciale aandacht voor educatie, cross-over projecten , onderzoek en publicaties.

    Lotharius Fonds
    Ondersteunt kunst- en cultuureducatieprojecten in de provincie Noord-Brabant.

    Maria de Leijer Fonds
    Voor projecten in de klassieke muziek en kunst in de provincie Noord-Brabant.

    Mingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek
    Wil vernieuwende, avontuurlijke en uitzonderlijke muziekprojecten mogelijk maken in Noord-Brabant.

    Slingsby van Hoven Fonds
    Stimuleert activiteiten op het gebied van educatie, cultuur en natuurbehoud in Vught en omgeving.

    Tienkamp-Kuijten Fonds
    Steunt de pijporgels in Noord-Brabant en kleinschalige concerten en/of exposities op monumentale locaties.

    Geven aan het Cultuurfonds

  • Cultuurprijs Noord-Brabant
    Het Cultuurfonds Noord-Brabant reikt jaarlijks de Cultuurprijs Noord-Brabant uit aan een persoon of organisatie voor bijzondere prestaties en verdiensten voor de cultuur en/of natuur in Noord-Brabant. De toekenning van de prijs brengt de professionaliteit van de laureaat en de hoge opvatting van het kunstenaarschap tot uitdrukking. Aan de Cultuurprijs is een bedrag van €10.000,- verbonden.

    Designprijs
    De Designprijs is een tweejaarlijkse prijs, die beurtelings aan een gearriveerd ontwerper en aan een aanstormend talent wordt uitgereikt. Zo eren we Brabantse topdesigners als Piet Hein Eek en Bart Hess én bieden we jong talent een podium, als Simone Post en Manon van Hoeckel. Aan de prijs is een bedrag van €10.000 euro verbonden.

    Brabant Bokaal
    De Brabant Bokaal is een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden maximaal drie personen met de Brabant Bokaal onderscheiden. Download hier het voordrachtformulier.

    Conservatorium Award Talent
    De Conservatorium Talent Award (CTA) is een unieke muzikale jazzcompetitie, die letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines. CTA is onderdeel van het Bossche festival Jazz in Duketown en het prijzengeld wordt door ons beschikbaar gesteld. De winnaar ontvangt een geldbedrag om te besteden aan talentontwikkeling. Daarnaast wordt de Mingus-prijs voor de beste compositie uitgereikt. Dit is een bijdrage uit het Mingus-fonds, een CultuurFonds op Naam voor jazz en geïmproviseerde muziek. Winnaars van CTA zijn onder meer Bram van de Glind, Gijs Idema en Sanne Rambags.

  • Het Brabants Boek Present
    Samen met Tilt zijn we een nieuwe literaire traditie gestart: het Brabants Boek Present. Sinds 2019 krijgt elk jaar een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present krijg je cadeau bij vrijwel alle Brabantse boekhandelaren. Schrijvers waren de afgelopen jaren: Henk van Straten, Jeroen Thijssen, Vrouwkje Tuinman, Simone Antanga Bekono enForugh Karimi.

    Salon van Gogh
    Samen met de Van Gogh Sites Foundation en Van Gogh Nationaal Park vieren we jaarlijks de geboortedag van Vincent van Gogh met Salon Van Gogh: een cultureel netwerkevenement voor stakeholders uit het Brabantse bedrijfsleven, overheden en de cultuur- en natuursector. De Van Gogh-lezing is onder meer verzorgd door Charlotte Caspers en Lucas De Man.

    Schoolpleinen van de Toekomst

    Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant investeren samen 1 miljoen euro in de regeling 'Schoolpleinen van de Toekomst'. Inde komende vier jaar is er jaarlijks € 250.000 beschikbaar om te verdelen. Met deze regeling kunnen scholenhun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk inrichten.

Noord-Brabant - het Cultuurfonds (2)

Dit jaar schrijft Lucas de Waard het Brabants Boek Present. De novelle Parkwachters wordt van 7 t/m 22 september cadeau gedaan aan lezers bij besteding van minimaal € 15,- in Brabantse boekhandels.

Het Brabants Boek Present
Noord-Brabant - het Cultuurfonds (3)

Het Storioni Trio kreeg de Cultuurprijs 2024 van het Cultuurfonds Noord-Brabant. De prijs werd opdonderdag 23 mei in het Muziekgebouw in Eindhoven uitgereikt.

Lees verder!

Projecten

Stichting Nationaal Monument Kamp VughtHet UltimatumLees meer
Reinier van ArkelVan perron naar presentatieruimteLees meer
Stichting Design Museum Den BoschOntworpen liefdeLees meer
Stichting Het Vierde GeschenkTilburgs sterrenkijkenLees meer
Atelier AlexLithse LegendesLees meer
Stichting Hertog ZoutLust Liefde LeeftijdLees meer
Stichting Boeken in de WeiBoeken in de WeiLees meer
Stichting BLUVDoor de ogen van de gewone burgerLees meer
Stichting Voedselbos WoestEten uit het woeste voedselbosLees meer

Contact

Adres
het Cultuurfonds Noord-Brabant
Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC ’s-Hertogenbosch
noordbrabant@cultuurfonds.nl+31 73 681 2209

Contactpersonen

Jan Speelman, ambtelijk secretaris
Margaret Slippens, adjunct-secretaris
Olga Raaymakers, aanjager buurtfondsen
Linda Groothuijse, communicatie
Peggy van Oorschot, administratie

Noord-Brabant - het Cultuurfonds (13)

Jan Speelman

ambtelijk secretaris

+31 73 681 2209
jan.speelman@cultuurfonds.nl

Bestuur

Ina Adema, voorzitter
Jan Baan
Machteld Postma
Maarten Hartveldt
Ton Nelissen, vice-voorzitter
Geert-Jan van Schijndel, penningmeester
Agnes Vugts

Downloads

Betaalverzoek Noord BrabantDownload
Noord-Brabant - het Cultuurfonds (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.